Legördült a gyártósorról a 300 milliomodik Honda motorkerékpár

2014. november 25. – A Honda Motor Co., Ltd. illetékesei bejelentették, hogy a márka összesített, globális motorkerékpár-gyártása 2014 szeptemberében elérte a 300 milliós darabszámot. Ez újabb jelentős mérföldkő a Honda történetében, amelyet a japán vállalat legfontosabb üzemegységében, Kumamotóban ünnepeltek a gyáriak.

Maga a 300 milliomodik motorkerékpár nem más, mint egy Gold Wing, a modell 40éves jubileumi szériájából, a Honda választékának ikonikus zászlóshajója. Modern műszaki megoldásai remekül szemléltetik, mekkora utat jártak be a Honda mérnökei a márka alapítása óta eltelt 66 évben, egyszersmind rámutatnak, hogy a tökéletesség iránti elkötelezettség éppúgy a cégfilozófia szerves része, mint anno 1949-ben, mikor megszületett a legendás Dream Type-D.

A Honda motorkerékpárok sorozatgyártása, illetve forgalmazása 1949-ben, Japánban kezdődött. Idővel a márka számos országra kiterjesztette tevékenységét, az első külföldi gyártósor 1963-ban, Belgiumban kezdte meg működését. Létrejöttében nagy szerepe volt a „közel a vásárlóhoz” gondolkodásmódnak, ami a helyi és speciális igények tökéletes kielégítését szolgálja. Mára a Honda globális vállalkozássá nőtte ki magát, hatékony, kényelmes, biztonságos és élvezetes járművek páratlanul széles skáláját kínálva a vásárlóknak. A motorkerékpárok 22 országban, illetve 33 gyárban készülnek, így szinte bárhol a világon beszerezhetők.

 

Takanobu Ito, a Honda Motor Co., Ltd. elnök-vezérigazgatója elmondta:

 

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett projektjeinkben, valamint a gyártási és értékesítési folyamatokban, de legfőképpen a vásárlóknak, akik immáron 300 millió alkalommal döntöttek úgy, hogy Honda motorkerékpárt választanak. A jövőben is azon dolgozunk majd, hogy a legmagasabb színvonalú termékeket biztosítsuk ügyfeleink számára, éljenek is bárhol a világon.”

 

                                                                    

 

                                               Dream D - Type                                                                                            A 300 milliomodik

                                                                                                                                                              Honda motorkerékpár –

                                                                                                                                                                GL 1800 Gold Wing

 

Pár szó a Hondáról

  • Soichiro Honda 1948-ban alapította meg cégét, ami mára a világ legnagyobb motorgyártójává nőtte ki magát.
  • A vállalat 1986 óta vesz részt aktívan a robotikai fejlesztésekben, a cég mérnökei 2000-ben mutatták be az ASIMO névre keresztelt humanoidot.
  • 2006-ban a Honda bejelentette, hogy kompakt sugárhajtású repülőgép fejlesztésébe kezd. Azóta a HondaJet első példányai már elkészültek, a projekt jelenleg az engedélyeztetési fázis utolsó szakaszában tart.

 

Pár szó a Honda motorkerékpárokról

  • A Honda 2013-ban közel 16,8 millió motorkerékpárt adott el világszerte, ezzel 8,7 százalékkal szárnyalta túl 2012-es eredményét.
  • A márka 1959 óta a világ legnagyobb példányszámban termelő motorkerékpár-gyártója
  • A Honda Super Cub a világ legnagyobb példányszámban értékesített motorkerékpárja. 2014 márciusáig 87 millió darab készült, s 160 országban forgalmazták.
  • A Honda Gold Wing 2015-ben ünnepli sorozatgyártásának 40. évfordulóját. A jubileumról különleges, múltidéző kivitellel emlékezik meg a japán márka.
  • A Honda számos motorkerékpárokhoz fűződő rekordot állított fel történelme során, például 21-szer szerezte meg a konstruktőrök kupáját a királykategóriában (ma MotoGP-ként ismert), illetve összesen 63-szor a gyorsasági világbajnokságban. Emellett nem kevesebb, mint 697 alkalommal állhatott hondás pilóta a dobogó legfelső fokára a versenysorozatban.
  • A 24 éves Marc Marquez idén is megnyerte a világbajnokságot, az évad során 13 futamon diadalmaskodott.
  • 2010-es bemutatkozása óta több mint 30 ezer Honda motorkerékpárt rendeltek meg DCT váltóval.

 

Kumamoto Gyár

Alapítás éve:                           1976

Elhelyezkedés:                       1500 Hirakawa, Ohzu-machi, Kikuchi-gun, Kumamoto, Japán

Tevékenység:                        motorkerékpárok és kisgépek gyártása

Terület:                                   megközelítőleg 1 616 000 m2

Gyártási kapacitás:                160 000 példány/év (ATV-kkel együtt)

Alkalmazottak száma:            kb. 2600

Főbb termékek:                      GL1800 Gold Wing, CBR1000RR Fireblade, VFR800F, NM4 Vultus, kisgépek stb.