Megtartotta jó szokását

Túlélő, bajnok, ikon. Anno az Africa Twint arra terveztük, hogy több ezer kilométeres sivatagi, illetve terepes túrákra is alkalmas legyen. A legújabb változatnál szintén erre törekedtünk.

Felfedezésre terveztük

 

A Párizs-Dakar Rali nem más volt, mint 8500 kilométer a földi pokolban, homokdűnéken, sárban, árkon, bokron, sziklákon át. Persze az Africa Twin nem ismert lehetetlent.

A Honda 1981-ben nevezett elsőként a Párizs-Dakar Ralira - a világ legnehezebb terepmotoros versenyére. Öt évvel később már egyértelmű volt a márka dominanciája, hiszen az első három helyen Africa Twinnel versenyző pilóták végeztek. Aztán 1987-ben megint nyertünk, sőt a sikerszéria '88-ban és '89-ben is folytatódott.

Gyárban született, de a vadonban nevelkedett

Néhány gyártó részéről már a Dakar Rally túlélése is komoly sportteljesítmény. Mi ennél magasabbra helyeztük a lécet.

Egy teljesen új műfaj a motorkerékpárok világában

Négy évnyi versenyzés után be kellett látnunk, hogy egészen különleges és kiemelkedő mérnöki munkára van szükség, ha győzni akarunk a sivatagi ralin.

Ezért aztán 1985-re egy csapatba gyűjtöttük a világ legjobb gyorsasági, endurance-, motokrossz- és enduróversenyzőit, s nekiláttunk egy speciális modell fejlesztésének, amit kifejezetten a Dakarra szántunk. A rá következő évben már ott álltunk a rajtnál az NXR750-rel, és bizony meg is nyertük a Párizs-Dakar Ralit.

Mindent kihoztunk belőle

Az új Africa Twinbe mindent belesűrítettünk, amit a Dakar Rallyn tanultunk.

Az NXR750-et úgy terveztük, hogy kibírja a sivatag rárótta páratlan terhelést. A hőmérséklet nap közben akár az 50 Celsius fokot is elérheti, ugyanakkor nem ritka, hogy éjjelente fagy. Ilyen anomáliák mellett kell megküzdenie a motornak a homokos, sziklás tereppel, még akkor is, ha a mostoha körülmények miatt elkoszolódik az üzemanyag.

Dakar-győztes modellünk elképesztő megbízhatóságát nem csak az új Africa Twin örökölte, hanem minden kalandmotorunk.

Éld meg az álmaid!

Kerekedj fel, és motorozz!

Motorkerékpáron ülve a szabadság olyan fokát tapasztalhatod meg, amit sehol máshol. A hondások már megszokták, hogy egzotikus, távoli, ámulatba ejtő helyeken járnak - csak az álmok ereje és egy Africa Twin szükséges a boldogsághoz.

 

ÚJ! AFRICA TWIN

Nézd meg a bemutató videót, az alábbi linken!

https://www.youtube.com/watch?t=19&v=JzT_bKsItLA

http://www.honda.hu/motorcycles/experience-honda/news-and-events/true-adventure-6--epizod0.html